Trigatu indiai táncműhely – Évadzáró gálaműsor

MIKOR

2022. december 17. 18:00-tól

2022. december 17. 20:00-ig

HOL

Virág Benedek Ház

Az előadás a Trigatu indiai tánc tanítványok bemutatkozó évzáró gálája, ahol bemutatják, azokat a darabokat, melyeket az év során tanultak.
Az előadás két részből áll.
Az első, klasszikus részben a csoport autentikus dél-indiai bharata natyam táncokat mutat be, bepillantást nyújtva a nézőnek India művészeti- és mondavilágába. A táncok két fajta formavilágból építkeznek, tiszta táncból és abhinajából. A tiszta tánc bonyolult lépéskombinációkra, virtuóz ritmusképleteket követő lábtechnikára épül. Az abhinaja olyan mozgásrendszer, amely szinte bármilyen történt elmesélésére alkalmas, jelentéssel bíró kézjelekre, arcjátékra és a színházi játék egyéb elemeire épül. Az istenekről szóló szimbólikus leírások és történetek mind a ma is élő hindu vallás alapjai.
A modern részben dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiákat láthatunk, melyek a klasszikus elemekből építkezve, modern, az európai ember számára érthetőbb formában jelenítik meg az indiai tánckultúrát. A koreográfiák alapja a bharatanátjam, melyet az elsőrészben láttunk. Ebből bontakozik ki a „trigatu” stílus, mely további mozgás- és táncformákkal – indiai rádzsasztháni, odisszi, kathak, kalaripayattu, mayurban chau vagy más harcművészeti, hastánc és európai modern táncstílusokkal – kombinálja azt. A hátteret tempósabb, mai modern world music zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással, mely egy izgalmas, újszerű megvilágításba helyezi az indiai táncot.
Linkek:
www.trigatu.hu
www.facebook.com/trigatu
www.youtube.com/trigatu
Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=0_VvzaLpWMU
https://www.youtube.com/watch?v=3cGg7Ttt_wQ
Jegyár: 1500Ft

Facebook esemény: Trigatu indiai táncműhely – Évadzáró gálaműsor