Regejáró Misztrál Művészeti Klub – Vendég: Louisiana Double

MIKOR

2023. október 29. 19:00-tól

2023. október 29. 21:00-ig

HOL

Márai Sándor Művelődési Ház

A hónap utolsó vasárnapján újra Regejáró Misztrál Művészeti Klub a MáraiKultban!
Az idén Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Az együttes tagjai tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is.
Az októberi klub vendége a Louisiana Double formáció lesz.
Az együttes teljesen új „minimálhangszeres“ köntösben tárja elénk az amerikai délvidék népi muzsikáján nevelkedett nagy előadók dalait és visszarepítenek azokba az időkbe, amikor két hangszer is biztos bulit jelentett. Szól majd boogie, gospel, blues veleje zongorából, gitárból, torokból, szívből.
Belépő: 2400 Ft
Kedvezményes jegyár (nyugdíjas, I. kerületi lakos): 2000 Ft
Jegyek az alábbi linken érhetőek el: https://tixa.hu/regejaro-misztral-muveszeti-klub-oktober
Időpont: október 29. vasárnap 19:00
Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)
Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

Facebook esemény: Regejáró Misztrál Művészeti Klub – Vendég: Louisiana Double