Nemzetközi Afrika Nap

MIKOR

2023. május 25. 17:00-tól

2023. május 25. 20:00-ig

HOL

Márai Sándor Művelődési Ház

1963 óta ünnepeljük május 25-én világszerte az Afrika napot, mi pedig ennek apropójából idén már második alkalommal hívjuk közös ünneplésre az afrikai kultúra iránt érdeklődőket.

17:00 – 20:00

📌 Afrikában jelenlévő magyar civil szervezetek bemutatkozása

📌 Afrikai kávé és csoki kóstolás

📌 Afrika arcai fotókiállítás

📌 Kézműves vásár hazai alkotók részvételével

📌 Gyereksarok (afrikai hangulatú játékokkal)

📌 Henna és arcfestés

A délután folyamán több mint tíz Afrikával foglalkozó magyar civil szervezet várja a látogatókat standokkal, ahol lehetőség lesz ismerkedésre, beszélgetésre, afrikai kézzel készített munkák vásárlására, ugandai kávé és csoki kóstolására. 🍫

A szervezők és kiállítók sorai között többen, többször is jártak kint Afrika különböző területein, élményeikről szívesen mesélnek egy ugandai kávé mellett. ☕️

Civil szervezetek mellett hazai alkotók és kisvállalkozók is jelen lesznek, a látogatóknak pedig lehetősége lesz a szebbnél szebb kézműves alkotásaik közül válogatni.

A délutáni programot bátran ajánljuk gyerkőcökkel érkezőknek is, számukra gyereksarkot biztosítunk, ahol kipróbálhatják azokat a játékokat, melyek az afrikai gyermekek életét teszik színesebbé.

Az egész esemény alatt „Afrika arcai” elnevezésű fotókiállításunk lesz megtekinthető, sőt az esemény után a kiállított képek megvásárolhatóak is lesznek.

A rendezvény missziója, hogy minél több Afrika iránt érdeklődő számára biztosítsunk egy olyan lehetőséget, ahol kapcsolódhatnak, betekintést kaphatnak az afrikai értékekbe, kultúrába, hangulatba. Valós történetek, megannyi izgalmas misszió és szívből jövő kapcsolódások Afrikával.


Facebook esemény: Nemzetközi Afrika Nap