Miért eszünk többet, mint amennyire szükségünk van?

MIKOR

2024. február 20. 19:00-tól

2024. február 20. 21:00-ig

HOL

Márai Sándor Művelődési Ház

Mindennapi kihívásaink csapdájában című pszichológiai beszélgetéssorozatunk februári alkalmáról:

Miért eszünk többet, mint amennyire szükségünk van? – beszélgetés dr. Lukács Liza pszichológussal, az evési zavarok szakértőjével

Ahogy frappánsan mondani szokták: a fogyás titka, hogy jókor kell abbahagyni az evést. Ezzel nehéz vitatkozni, ráadásul ez a legtöbb embernél hatékony módja a testsúlycsökkentésnek. Azonban, hogy miért eszünk – akár mennyiségben, akár kalóriában – többet, mint amennyire a testünknek szüksége van, az szinte teljesen egyéni életút, egyedi élettapasztalatok kérdése. Az egyen diéták, az egy kaptafára készült életmódprogramok, az ilyen-olyan porok és pirulák, a „sokaknak bevált” gyógyszerek, a csomagban árult mozgásprogramok szerepelnek többnyire a kínálatban, ha fogyásról van szó, amelyek éppen a lényeget nélkülözik: az egyéni szükségletek, hiányok felismerését és a valódi, bármely körülmények között hatékony önkontroll fejlesztését.

Születésünktől fogva formálódik bennünk egy kép arról, hogy mit jelent az evés, mit jelent az étel.

Meg lehet-e szabadulni a gyermekkor óta cipelt súlyfeleslegtől? 

Szülőként hogyan ne adjuk tovább a saját hibás, túlsúlyhoz vezető evési mintáinkat?

Ilyen és hasonló érdekes kérdésekre kaphatunk választ Dr. Lukács Liza krízistanácsadó, szakpszichológustól, akivel Erhardt Ágoston televíziós szerkesztő, műsorvezető beszélget.

Belépő: 2000 Ft, Kedvezményes jegy:1600 Ft

Jegyek az alábbi linken érhetőek el: https://tixa.hu/mindennapi-kihivasaink-csapdajaban-februar

Időpont: február 20. kedd 19:00

Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!