Lakossági fórum az „Elhallgatva” c. kiállításról

Kérdezzenek az „Elhallgatva – Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete” kiállításról! Új emlékművet avatunk jövőre a kerületünkben! Budapest Főváros Önkormányzata szakmai és civil szereplők bevonásával indított tavaly egy több pilléren alapuló projektet, amelynek végső célja, hogy a háborúkban megerőszakolt nők méltó emlékhelyet kapjanak a fővárosban. A nemzetközi pályázaton nyertes és legjobbnak ítélt tervek makettjeiből látható tárlathoz kapcsolódóan […]

MIKOR

2022. július 12. 17:30-tól

2022. július 12. 19:30-ig

HOL

Virág Benedek Ház

Kérdezzenek az "Elhallgatva – Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete" kiállításról! Új emlékművet avatunk jövőre a kerületünkben! Budapest Főváros Önkormányzata szakmai és civil szereplők bevonásával indított tavaly egy több pilléren alapuló projektet, amelynek végső célja, hogy a háborúkban megerőszakolt nők méltó emlékhelyet kapjanak a fővárosban. A nemzetközi pályázaton nyertes és legjobbnak ítélt tervek makettjeiből látható tárlathoz kapcsolódóan szervezzük fórumunkat, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A fórumon részt vesz a megépítésre kerülő terv alkotói közül Németh Ilona és Mészáros Gabriella, Kerpel-Fronius Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, a projekt védnöke, V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere.
Hallunk majd helytörténeti előadást Gadó Flóra (BTM-Budapest Galéria művészettörténész, kurátor) az emlékmű helyszínéről, és megismerhetjük az emlékmű eddigi történetét.
Természetesen nagyon várjuk az Önök kérdéseit is!
A kiállítás a Budapest Főváros Önkormányzata, az I. kerület Budavári Önkormányzata, a Budapest Főváros Levéltára és a BTM-Budapest Galéria szervezésében jön létre.