Göncz Árpád 100 emlékest

A “Göncz Árpád 100” emlékévhez csatlakozva a Budavári Önkormányzat emlékesttel tiszteleg a demokratikus Magyarország első köztársasági elnöke, József Attila-díjas író és műfordító előtt.

MIKOR

2022. február 10. 18:00-tól

2022. február 10. 21:00-ig

HOL

Márai Sándor Művelődési Ház díszterem

A “Göncz Árpád 100” emlékévhez csatlakozva a Budavári Önkormányzat emlékesttel tiszteleg a demokratikus Magyarország első köztársasági elnöke, József Attila-díjas író és műfordító előtt. Kiemelkedő egyéniségére, sokoldalú munkásságára emlékeznek vissza pályatársai, barátai és a család részéről meghívott vendégek születésének 100. évfordulóján. A Várnegyedhez Göncz Árpádnak sok gyermek- és ifjúkori emléke fűződik. A Vérmező túloldalán, az egykori Bors, most Hajnóczy utcában élt nagyszüleivel, a Széll Kálmán téri korcsolyapályára járt barátaival és Göntér Zsuzsával, és a mai Petőfi Gimnáziumban érettségizett. Az emlékest a "Göncz Árpád 100" emlékév része, amelyet a Göncz Árpád Alapítvány, a Főváros, valamint több budapesti önkormányzat (I., II., III., XI., XIII. és XV. kerület) közösen szervez. Az emlékest vendégei:
  • Dr. Fried István és Füzessy Tamás irodalomtörténészek, Demszky Gábor és Kőszeg Ferenc politikusok, pályatársak, a család részéről pedig Benedek Márton.
  • Közreműködik Molnár Piroska színművésznő és Nagy Zsolt színművész.
Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház díszterme Időpont: 2022. február 10. (csütörtök) 18 óra A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a járványügyi szabályok miatt a pontos nevekkel ellátott részvételi szándékot 2022. február 8-ig az info@budavar.hu e-mail címen jelezzék! Köszönjük!