Fortepan & Willany Leó Improvizációs Táncszínház

MIKOR

2023. május 12. 20:00-tól

2023. május 12. 22:00-ig

HOL

Virág Benedek Ház

Amikor a kép inspirálja a mozgást, vagy fordítva, mi választjuk a képet és a táncos feladata annak megidézése. Kihívás és közös gondolkodás.
A Fortepan a Virág Benedek Ház egyik kedves, régi lakója, itt az emeleten gondozza azt a hatalmas fotógyűjteményt, amely őrzi a múltat és amit mindannyian szívesen nézegetünk. Ezúttal felkértük a Willany Leó Improvizációs Táncszínházat, hogy néhány általunk kiválasztott képet keltsenek életre táncosaik és zenészeik segítségével. Nem a múltidézés, hanem egy-egy hangulat, életkép megelevenítése a cél, egy kellemes nyári estén, a Virág Benedek Ház hangulatos belső udvarán.
A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahol több, mint százezer archív fényképet böngészhet és tölthet le ingyenesen bárki, jó minőségben. A honlapot két magánszemély, Szepessy Ákos és Tamási Miklós indította 2021-ben ötezer, jórészt lomtalanításokon talált fotóval.
A Willany Leó Improvizációs Táncszínház 2008-ban alakult Grecsó Zoltán koreográfus, táncpedagógus vezetésével. „Itt mindenki fellép, aki látszik a sötétben”. A kreatív közösségi alkotóműhelyben a tánc, a zene és az improvizáció eszköztárával dolgozzák fel az alkotókat érdeklő témákat.
Jegyár: 2000 Ft
1 kerületi kártyával, diákjegy: 1600Ft
A program szabadtéren lesz megtartva, rossz idő esetén a nagyteremben. A helyszínen bankkártyás fizetés nem lehetséges!


Facebook esemény: Fortepan & Willany Leó Improvizációs Táncszínház