Föld napja – Az újrahasznosítás jegyében

A Budavári Önkormányzat és a Budavári Kulturális Nonprofit Kft. szervezésében.

MIKOR

2022. április 22. 16:00-tól

2022. április 22. 20:00-ig

HOL

Kapisztrán tér, Virág Benedek Ház

🤝A programok a Budavári Önkormányzat és a Budavári Kulturális Nonprofit Kft. szervezésében jönnek létre.

📍Kapisztrán téri programok:
♻️ Akadálypálya: kiállod-e az újrahasznosítási próbát?
A Budavári Önkormányzat környezetvédő munkatársai összeállítottak egy többlépcsős akadálypályát, amelyen mindenki kipróbálhatja tudását a szelektív hulladék, újrahasznosítás, vegyszermentes háztartás, stb témákban. Az akadálypályán résztvevőket apró ajándékokkal díjazzuk, természetesen a környezetvédelem jegyében.
♻️ Újrahasznosító kézműves foglalkozás a Cellux csoporttal. Az alkotó foglalkozáson háztartási hulladékanyagokból készítenek különböző használati tárgyakat a résztvevőkkel.
♻️ Medence design csoport Re+ concept újrahasznosított táskabemutató és vásár. A csoport újrahasznosítással készült táskáit mutatja be, amelyeket meg is lehet vásárolni. A design csapat alkotói ízelítőt adnak a workshopjaikból. Tevékenységük amellett, hogy tökéletesen illeszkedik a kortárs divatba, a környezettudatos szemléletet és az újrafelhasználást is népszerűsíti.
♻️ Bélaműhely Hangszercsépelő: ismerkedj meg a biciklikerékből, lábasokból és csövekből készített hangszerekkel! A Bélaműhely Hangszercsépelőjén biciklikerékből, lábasokból, csövekből, stb készített hangszereket lehet megszólaltatni: például gettómarimbulát, hangburgert, kisbubit, vagy slagszaxofont.
♻️ Humusz Szövetség: környezettudatos megoldások a mindennapokra
Olyan környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutatnak be, amelyek gyorsan és egyszerűen beépíthetők a mindennapokba: nem igényelnek őrült beruházást, csak megfelelő gondolkodást. Apró trükköket és ötletek elsajátításában segítenek kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal. Tegyük meg az első lépéseket a komposztálás felé!
♻️ FKF: Mi lesz a szemét sorsa? – lakossági tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtésről.
Az FKF munkatársai segítenek tisztázni a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tévhiteket, félreértéseket. Elmesélik, mi lesz a kidobott szemét sorsa, vagy hogyan is zajlik szelektív hulladékfeldolgozás?
A programokon való részvétel ingyenes!
Rossz idő esetén a Városházán tartjuk a programokat!

📍Virág Benedek Ház programok:
♻️ 17:00 – 19:00
A Miniflorárium készítő workshopon újrahasznosított üvegcsékbe készíthettek mini kertet mohával és növényekkel. A programot elsősorban 8-9 éves gyerekeknek javasoljuk, szülői felügyelettel.
A belépés díja 3000 Ft, a jegy ezen a linken megvásárolható: https://tixa.hu/florarium_workshop
♻️ 17:00 – 20:00
Mag és palántabörzét nyitunk a Virág Benedek Házban a körforgás jegyében. Cseréljünk egymás között növényeket, fogadjunk örökbe fiatal palántákat!
A belépés ingyenes, a részvételi szándékotokat, illetve a börzére szánt növények fajtáját kérjük az info@maraikult.hu címen jelezzétek.
♻️ 18 órától
Lechner Judit kertészmérnök tart előadást a biokertek fűszereiről, a gyógynövényekről és védőnövényekről, illetve az „egymást segítő társakról” a veteményesben. A belépés ingyenes.

💚 Mindenkit szeretettel várunk!