A főváros és a bor
Sokan tudják, hogy Pest-Buda hajdanán fontos bortermő hely volt, ahol a 19. században is a budai polgárok jelentékeny hányadának volt szőlője, a lakosság jó része pedig egyenesen a borból élt: szedte, kapálta, hordót gyártott hozzá, szállította és árulta. Aztán ezt a hihetetlen virágzást a tönkretette a filoxéra. Egyáltalán mi is volt ez a betegség? Milyen íze volt a budai vörösnek? Hogyan nézett ki egy szüret a Tabánban? És milyen nyomai maradtak ennek a szőlőkultúrának napjainkban? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Simon Katalinnal, történésszel, a BFL főlevéltárosával, a Bor mindenkor és a Kocsmáktól a fogadókig c. kötetek szerzőjével.
Belépőjegy: 1400Ft
Kedvezményes jegy: 1000 Ft
Facebook esemény: Esti iskola – történelem másképp: A főváros és a bor