Elhallgatva – Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete – makettkiállítás

MIKOR

2022. június 22. 19:00-tól

2022. augusztus 21. 19:00-ig

HOL

Virág Benedek Ház

Budapest Főváros Önkormányzata, az I. kerület Budavári Önkormányzata, Budapest Főváros Levéltára és a BTM-Budapest Galéria Szeretettel meghívja Önt az „Elhallgatva – Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete” emlékmű pályázat aktuális állapotát bemutató kiállítására.

A nők elleni háborús erőszak társadalmi megítélésének, a társadalmi párbeszéd és az emlékezetpolitikai konszenzus formálásának céljából Budapest Főváros Önkormányzata szakmai és civil szereplők bevonásával indított több pilléren álló projektet, amelynek végső célja, hogy a háborúkban megerőszakolt nők méltó emlékhelyet kapjanak a magyar fővárosban. Az idén tavasszal a 2B Galériában megrendezett makett kiállítás folytatása a Virág Benedek Ház földszinti kiállítótermében megvalósuló tárlat.

A kiállítás célja, hogy átfogó információt nyújtson a kerületi lakóinak valamint a nagyobb nyilvánosság számára, a projekt jelenlegi fázisáról, állapotáról.
kiállítás időpontja: 2022. 06. 22 – 08. 21.

– megnyitó: 2022. 06. 22. 19:00
A kiállítást megnyitja: Vonnák Diána, kultúrantropológus, író
Köszöntőt mond: Váradiné Naszályi Márta az I. kerület polgármestere és Kerpel-Fronius Gábor Budapest főpolgármester-helyettese, az emlékműpályázat bíráló bizottságának tagja.

www.elhallgatva.hu