Budavári Farsangi utcabál a Virág Benedek Ház udvarán

Délután öt órától a HolddalaNap zenekarral kedveskedünk a gyerekeknek, akik a GYIK Műhely segítségével a koncert előtt és után, farsangi maskarát is készíthetnek maguknak. Este negyed héttől az Új Gereben együttes várja a táncos lábúakat, míg hét órától Pribojszki Mátyás ezúttal Jumping Matt and his Combo nevű formációjával fokozza a hangulatot.

MIKOR

2022. február 19. 16:30-tól

2022. február 19. 21:00-ig

HOL

Virág Benedek Ház

Farsangi kavalkád kicsiknek és nagyoknak, forralt borral, jó hangulattal és maszkabállal.

Megjelenés – lehetőleg – jelmezben. 🧙‍♀️🧙🧝‍♀️🧛‍♂️👨‍🚒

Program: 

16:30 Kézműves varázs a GYIK Műhellyel – farsangi álarckészítés
Farsangi álruhánkat és álarcunkat az afrikai törzsi maszkok fogják inspirálni. Kartonból készíthetünk izgalmas, aszimmetrikus maszkokat, majd kollázsosan ragaszthatunk rá, és temperákkal festhetjük.

17:00 óra HolddalaNap Zenekar
A zenekar elsősorban saját dalokat öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A hazai népzene az otthona mindegyiküknek, a Zenekar tagjai e forrás vizein nevelkedtek. Aztán, ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai, s talán a csapatból a legtöbbünk a flamenco hangszerekkel/hangképzéssel, dallamvilággal kötöttünk mélyebb ismeretséget.
A hangszerelés is népzenei, régi zenei jellegű: akusztikus hangszerekkel muzsikálnak. A zenekar minden tagja énekel, ez a többszólamúságnak tág teret teremt.

18:15 Táncház az Új Gereben együttessel
Az együttes a több mint három évtizedig (Rácz Antal haláláig) működő Gereben együttes nyomdokain haladva 2018-ban alakult. A régi társaságból három tag alapította, bevonva Debreczeni-Kis Helga citerást. Az együttes stílusára az improvizatív népzene, a citerajáték széles lehetőségeinek a keresése jellemző. A két citera és a koboz mellett dob- és gardonkíséret jelenti a ritmushátteret.

19:00 Pribojszki Mátyás és a Jumping Matt & his Combo
A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember Pribojszki Mátyás becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie és rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

A belépés díjtalan.
A rendezvény kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.