A kenguruk földjén – Ausztrália – Világjáró előadássorozat

MIKOR

2023. december 13. 17:30-tól

2023. december 13. 19:00-ig

HOL

Márai Sándor Művelődési Ház

Az ember által lakott területek közül Ausztrália az utolsóként megismert kontinens. Első elnevezése még a holland Willem Janszoontól származik, aki Új-Hollandiának keresztelte az általa felfedezett területet. Ptolemaiosz óta úgy tartották, hogy a déli féltekén is lennie kell egy hatalmas szárazulatnak, de arra az újkori hajózók viszonylag korán rájöttek, hogy a térségben talált kisebb-nagyobb szigetek és szigetvilágok – Salamon-szigetek, Fűszer-szigetek, Fülöp-szigetek stb. – nem ennek az elképzelt szárazulatnak a részei. A kontinens nevét első körbehajózójának, Matthew Flinders kapitánynak köszönheti, ő említette először Terra Australis Incognita-ként, majd ahogy teltek-múltak az évek, az incognita – ismeretlen – jelző lekopott róla, s maradt csupán Ausztrália.

Elter Károly előadásában erről a teljesen egyedi állat- és növényvilággal rendelkező kontinensről tudhatunk meg érdekességeket.

Belépő: 1000 Ft

Jegyek az alábbi linken érhetőek el: https://tixa.hu/vilagjaro-december

Időpont: 2023. december 13. szerda 19:00

Helyszín: MáraiKult (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!