A Föld napja programok

MIKOR

2023. április 21. 14:00-tól

2023. április 22. 20:00-ig

HOL

I. kerület

Április 21., péntek 14:00

Tabán Art Mozi

Taníts meg repülni! – ingyenes filmvetítés

Április 22., szombat: 15:00 – 18:00 óra

Rudas fürdő – Várhegy déli lejtő – Tabán – Naphegy tér

15:00 – 16:30 ​Kerület nevezetes fái – növényismereti séta a Rudas fürdőtől a Naphegy térig.

Tabán – Naphegy tér

15:00 – 18:00  ​Komposztföld-osztás a Tabáni komposztálónál és a Naphegy téren (saját hordozó szükséges)

16:30 – 17:30 ​Virágültetés a Naphegy téren – tegyük még szebbé a teret!

16:30 ​Önkormányzat környezetvédelmi programjairól beszél V. Naszályi Márta polgármester

Naphegy téri játszótér

16:00 – 18:00  Családi foglalkozás textilanyagok felhasználásával a KreaTour csapatával

Környezettudatos megoldások a mindennapokra játékosan a HUMUSZ szövetséggel

A Föld Napján április 22-én, a kerületieket megszólító érzékenyítő programokat szervezünk, amelyek segítik a közös gondolkodást környezetünk védelméről. Az idei programok középpontjában a textil újrahasznosítás és a lakossági komposztálás népszerűsítése, valamint a Tabán és környéke nevezetes fáinak megismerése áll.

15:00-16:30 között a Rudas fürdőtől a Naphegy térig a környék nevezetes fáiról és növényeiről tart növényismereti sétát Kovács Orsolya, a Budavári Önkormányzat zöldterületekért felelős munkatársa és Törteli László, a Főkert I. kerületi Divíziójának vezetője. A séta érinti a Döbrentei téri óriás platánokat, a török sírok cédrusait, a Déli Rondella alatti 250 éves japánakácot, az Ördögárok-patak emlékkövet és patakmenti öreg tölgyeket, a Miyawaki-erdőt, tabáni méhlegelőt, a tabáni öreg eperfát és a Naphegy téren ér véget.

15 órától a Főkert munkatársai segítségével a Tabáni komposztálóból (hozott hordozóban) átrostált földet vihetnek a kerületi lakosok növényeiknek a helyszínen és a Naphegy téren. A lakosság körében egyre többen használják a Tabáni komposztálót, amelynek környezetünkre tett hatásáról, s a komposztálás folyamatáról hallhatnak Székely Katalin I. kerületi környezetvédő aktivistától.

16 órától a Naphegytéri játszótéren családi program várja a kicsiket és nagyokat. A KreaTour csapatával textilanyagok felhasználásával alkothatunk. A Humusz Szövetség önkéntesei ötletekkel és játékosan segítik a környezettudatosgondolkodást.

16:30-kor V. Naszályi Márta polgármester beszél az önkormányzat környezetvédelmi programjairól és következő terveiről.

A Naphegy tér egy-egy kopár szögletét virágültetéssel tesszük szebbé, amelyre várjuk a környéken lakókat 16:30 és 17:30 között!


Facebook esemény: Föld napja