2022. november 4. 11:22

Együtt az euroszkepticizmus ellen – konferencia

Az ‘Együtt az euroszkepticizmus ellen’ projektet az Európai Unió az „Európa a polgárokért” program keretein belül támogatta. A rendezvényre testvérvárosunkban, Zentán került sor szeptember 9. és 11. között.

A találkozó egy bevezető bemutatkozó esttel kezdődött a fősátorban, ahol a résztvevők bemutatkoztak, majd megvitatták a következő napok munkatervét. A nyitórendezvényen minden partner részt vett, és az egyes polgárok és szervezetek képviselői röviden bemutatták a foglalkozásokat. Itt került sor a következő napi műhelymunkák megbeszélésére. A projekt zökkenőmentes lebonyolításához megfelelő kommunikációra volt szükség a résztvevők között. A projekt megvalósításához szükséges volt az előzetes információk továbbítása a találkozó történéseiről.

A következő napon egy workshopokon az egyes delegációk képviselői röviden bemutatták saját gyakorlatukat, majd beszéltek azok hatásairól, esetleges átvételéről és hasznosításáról más régiókban, annak érdekében, hogy a bevált gyakorlatokat uniós vívmányokká fejlesszék, és felkészüljenek a kihívásokra.

A találkozót megelőzően mai technológia (film, vlog, interaktív prezentáció stb.) segítségével kellett készíteni egy érdekes anyagot egy vagy több, a témával kapcsolatos saját eredményről. Ezeket egy nagy sátorban bemutatásra kerültek, hogy minél többen láthassák, elsősorban a helyi polgárok. A jó példák inspirálóan hatottak, és egyfajta pozitív jövőképet mutattak a résztvevők számára, amely európai dimenzióba helyezve, a jól kidolgozott gyakorlattervvel együtt jelentősen növelte a részvételi hajlandóságot az uniós térségen belüli jövőbeli problémák megoldásában.

A három nap alatt a helyi szervezetek segítségével sátrakból kellett építeni egy ötletbörze falut Zentán. Ennek keretében workshopokkal, közös gondolkodással és bevált gyakorlatokkal értük el célunkat, amely az európai szolidaritás bemutatása és közös program kidolgozása a turizmust érintő migrációs válság kiéleződése esetén. A partnerek és a szerbiai polgárok megismerték egymást, kapcsolat alakult ki közöttük, amelyek a modern telekommunikációs eszközökkel fenntarthatók, és amelyek hosszú távú hálózatokhoz vezethetnek. Minden résztvevő megismerhette az Európában már létező bevált gyakorlatokat, amelyeket átvehet és hatékonyan alkalmazhat saját környezetében.

Az utolsó napon a résztvevők kiértékelték az előző három nap eseményeit, és az eredményeket sajtótájékoztató keretében ismertették.

ENGLISH: https://budavar.hu/together-against-euroscepticism/

Thumbnail 6
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow
Thumbnail 6
Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
Thumbnail 6
previous arrow
next arrow

2024. június 18. 20:29

FIGYELEM! HŐSÉGRIADÓ!  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2024. június 19-én (szerda) 00:00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig III. fokú...