2024. március 13. 11:43

Egy az egyben: Budavári közösségek

Március 26-án újra Egy az egyben kötetlen beszélgetést tartunk a Várnegyed Galériában. Ezúttal a helyi közösségekről, szerveződésekről és ezek jelentőségéről beszélgetünk.

Olyan kérdésekre keresünk választ, mint hogy mennyire könnyű vagy nehéz kapcsolatot tartani a körülöttünk élőkkel? Mennyire idegenít el minket a városi lét a mikro-közösségektől? Miért könnyebb az online térben kapcsolatot tartani a szomszédainkkal, és helyettesíti-e ez a személyes kapcsolatokat? Milyen szerepe lehet a kapcsolatépítésben az Önkormányzatnak, hogyan tudja segíteni a közösségi életet?

Velünk tart a Mi utcánk csapata is! A Mi utcánk egy olyan közösségi oldal és közösségépítő platform, amivel könnyedén megismerhetjük a környezetünkben élőket és felismerhetjük a jó szomszédságban rejlő lehetőségeket. A széleskörű internethasználatnak és felpörgetett életstílusunknak köszönhetően a szomszédok mára teljesen elidegenedtek egymástól. Kommunikációnk elhalványult, nehezen nyitunk a másik felé, alig szólítjuk meg a másikat az utcán, a lépcsőházban.
A Mi utcánk célja, hogy könnyedén kialakíthassunk új szomszédi kapcsolatokat.

Jöjjön el, mondja el véleményét , tapasztalatait; ezúttal hívja el szomszédját vagy építsen most személyes kapcsolatot más kerületiekkel. Várja Önt V. Naszályi Márta polgármester és a téma szakértői.

2024. július 9. 14:50

2024. július 1-től – augusztus 31-ig minden héten pénteken home office (otthoni munkavégzés) kerül bevezetésre a Polgármesteri Hivatalban. Ezeken a...