Tara Albert

 

„Budavári Szent György díj”A Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete 2013-ban alapította a díjat.„Budavári Szent György díj” adományozható azoknak a hivatásos vagy közalkalmazotti állományban dolgozóknak, akik legalább 5 éve szolgálatot teljesítenek a kerületben és a bűnmegelőzés, a bűnüldözés, a közbiztonság területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végeznek, amellyel hozzájárulnak a kerület közbiztonságának a további javításához, valamint magatartásuk példaértékű a közösségi és magánéletben egyaránt. Minden esztendőben egy díj adományozható.

Tara Albert címzetes rendőr főtörzszászlós

Tara Albert 1997. július 1. óta a rendőrség hivatásos állományú tagja. Felszerelésekor járőrként, majd körzeti megbízottként látta el feladatait a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányságon. A BRFK I. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály állományába 2007. szeptember 16-án került körzeti megbízottként, majd 2008. január 1. és 2012. december 15. közötti időszakban szolgálatirányító parancsnoki feladatokat látott el. 2012. december 16-án ismét körzeti megbízott lett, majd 2013. október 1-jétől körzeti megbízotti csoportvezetőként dolgozik az I. kerületi kapitányságon.

Már körzeti megbízottként megalapozta a rendőrség és a vele kapcsolatban lévő társszervek magas szintű együttműködését, amely nagy hatással volt a problémák azonnali megoldására. Parancsnoki feladatai közé tartozik a szolgálatban lévő állomány munkájának koordinálása. Példás szolgálat-ellátásának köszönhetően az irányítása alatt álló körzeti megbízottak körzeteiben illetve az egész kerületben nagymértékben csökkent a bűncselekmények és egyéb jogsértések, közlekedési balesetek száma. Folyamatos kapcsolattartásának köszönhetően mind a közbiztonsági, mind a közlekedésbiztonsági eseményekre is azonnal reagál.