Simon Attila

 

Simon Attila 1995. december 15. napja óta tagja a rendőrség hivatásos állományának. Felszerelésekor járőrként, majd járőrvezetőként látta el feladatait a BRFK szerveinél. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Forgalomfelügyeleti Osztály „C” Alosztályára már próbaidős gépkocsizó járőrként került 1998. július 1-jén. Időközben – 1999-ben – elvégezte az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolát. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Forgalombiztosítási Osztály Motoros „A” Alosztályán 1999. július 1-jétől motoros járőr, majd 2000.08.1-jétől motoros járőrvezető volt 2006.05.1-ig. A Rendőrtiszti Főiskolát 2005. évben végezte el. Első tiszti kinevezésére 2006. május 1. napján került sor. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Közlekedés-baleseti Osztály, Vizsgálati Alosztály állományában vizsgáló beosztást kapott. 2007. május 1-jétől áthelyezésre került a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság Budaörs Rendőrkapitányság állományába fővizsgálói, majd ügyeletestiszt beosztásba.A BRFK I. kerületi Rendőrkapitányság állományában 2008. február 1-jétől teljesít szolgálatot, jelenleg készenléti csoportvezetői feladatokat lát el. 2010. október 1. és 2011. szeptember 30. közötti időszakban a Rendészeti Osztály Őr- és Kísérőszolgálati Alosztály megbízotti majd kinevezett alosztályvezetője volt.Csoportvezetői feladatai során helyesen ítéli meg az egyes ügyekben bizonyítandó törvényi tényállási elemeket, a kapcsolódó jogszabályokat kiválóan alkalmazza. Az állampolgárok által tett bejelentéseket követően a szükséges feladatokat helyesen választja meg, azokat szükség esetén azonnal tudja alkalmazni. A kapott utasításokat határidőre pontosan és jogszabály-helyesen alkalmazza. Felelősségérzete és hivatástudata magasszintű. A beosztásához tartozó vezetői feladatait is kiválóan látja el, mellyel inspirálja kollégáit.

A tavalyi évben több kiemelt ügyben is az elsődlegesen bevezetett nyomozati cselekmények során a helyes helyzetfelismerésének köszönhetően, az ismeretlen elkövetők beazonosítására és elfogására került sor.

Az elmúlt években Budapest szerte elszaporodtak az idősek sérelmére elkövetett trükkös csalás bűncselekmények. 2018. január 1-jén egy ilyen bűnügyben a gyors és kiváló bűnügyi feladatellátásának köszönhetően került beazonosításra és elfogásra 3 elkövető.

Simon Attila c. r. őrnagyot készenléti csoportvezetői feladatai ellátása során egyenletes, megbízható és kiváló szakmai teljesítény jellemzi. Szolgálatkészségével, emberségével mind a parancsnokai, mind pedig a kapitányságon dolgozó munkatársak elismerését kivívta.