Pintye György

 

„Budavári Szent György díj”

A Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete 2013-ban alapította a díjat.„Budavári Szent György díj” adományozható azoknak a hivatásos vagy közalkalmazotti állományban dolgozóknak, akik legalább 5 éve szolgálatot teljesítenek a kerületben és a bűnmegelőzés, a bűnüldözés, a közbiztonság területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végeznek, amellyel hozzájárulnak a kerület közbiztonságának a további javításához, valamint magatartásuk példaértékű a közösségi és magánéletben egyaránt. Minden esztendőben egy díj adományozható.

Pintye György rendőr főtörzszászlós
1966-ban született Fehérgyarmaton. 1986. októbere óta a rendőrség hivatásos állományú tagja, a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság állományába 1987. szeptember 01-én került járőr beosztásba. Később a kerület egyik körzeti megbízottja volt, majd 1998. január 1-től a mai napig is a Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztály állományában nyomozóként látja el szolgálatát.
Hivatásos állományba kerülését követően előbb a Rendőr-tiszthelyettes Képzőt, majd a Zászlósképzőt, 1998-ban pedig a nyomozói szaktanfolyamot végzete el.

Pintye György a kerületben eltöltött több mint 26 éves hivatásos szolgálati viszonya alatt kialakult komoly hely- és személyismeretét, a megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatait megfelelően kamatoztatja és adja át fiatalabb kollégáinak, akik közül már sokan más szervnél töltenek be vezető beosztást. Munkaköréhez kötődő bűnüldözői, nyomozói tevékenysége az elmúlt évek alatt – részben magas fokú tapasztalatai és példás munkabírása, munkafegyelme okán – folyamatosan kiegészült egyéb feladatokkal, mint például rablási majd körözési előadó.

A váratlan munkakörülményekhez, illetve fokozott terheléshez való hozzáállása példamutató, akár szabadidejét sem kímélve, nagy hivatástudattal, jogszerűen végzi munkáját az I. kerület közbiztonsága érdekében.

Munkakapcsolata mind kollégáival, mind korábbi és új vezetőivel egyaránt példás, méltán vívta ki a közel három évtizedes szakmai múltjával valamint az ennek során végzett munkájával, segítő- és szolgálatkészségével, emberségével mindannyiunk elismerését.