Nagy Zsolt

 

„Budavári Szent György díj”A Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete 2013-ban alapította a díjat.„Budavári Szent György díj” adományozható azoknak a hivatásos vagy közalkalmazotti állományban dolgozóknak, akik legalább 5 éve szolgálatot teljesítenek a kerületben és a bűnmegelőzés, a bűnüldözés, a közbiztonság területén olyan tartós és kiemelkedő munkát végeznek, amellyel hozzájárulnak a kerület közbiztonságának a további javításához, valamint magatartásuk példaértékű a közösségi és magánéletben egyaránt. Minden esztendőben egy díj adományozható.

Nagy Zsolt rendőr főtörzszászlós

Nagy Zsolt 1997. július 1. óta a rendőrség hivatásos állományú tagja, s azóta a BRFK I. kerületi rendőrkapitányságán teljesít szolgálatot. 2002 december 31-ig mozgóőrként, 2003 januárjától 2009 júniusáig járőrvezetőként dolgozott, majd 2009 június 16-tól a Rendészeti Osztályon szolgálatparancsnoki feladatot lát el.

Nagy Zsolt a Rendészeti Osztály oszlopos tagja, a kerületben eltöltött több mint másfél évtized alatt komoly hely- és személyismeret alakult ki. Átlagon felüli munkavégzése mellett kiemelkedő segítséget nyújt a parancsnokának valamint az osztály dolgozóinak. A váratlan munkakörülményekhez, illetve a fokozott terheléshez való hozzáállása példamutató, akár szabadidejét sem kímélve nagy hivatástudattal végzi a munkáját. A rábízott feladatokat határidőre, önállóan és precízen végzi el az I. kerület közbiztonsága érdekében.

Nagy Zsolt munkájával, segítőkész hozzáállásával és emberségével mind a parancsnokai, mind pedig a kapitányságon dolgozó munkatársak elismerését kivívta.