2020. március 11. 14:38

Bomba közlemény

Tisztelt Budavári Lakosok!

 

A Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út, Krisztina körút és Szarvas tér által határolt zöld területen II. Világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, 2020. március 13-ra biztonsági zárást rendeltek el az alábbi területen:

 • Attila út (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon)
 • Szarvas tér
 • Krisztina körút a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon
 • Tabán park (Czakó utca – Naphegy utca – Rácz Fürdő – Krisztina körút által határolt területen

Az intézkedés az I. kerület közigazgatási területén az alábbi házak lakóit érinti:

 • Attila út 2
 • Attila út 13 – 31
 • Szarvas tér 1

Az ingatlanok kiürítése és a terület zárása 2020. március 13.-án (pénteken) reggel 8 órakor kezdődik. Az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni. 2020. március 13.-án reggel 8 óráig az érintett utcákban lakóknak, ott tartózkodóknak el kell hagyniuk a területet.

A lakásból való távozáskor kérjük:

 • vigye magával a rendszeresen szedett gyógyszerei 1 napi adagját!
 • kapcsolja le az elektromos készülékeket, a világítást és áramtalanítsa a lakást!
 • zárja el a víz- és gázvezetéket, berendezéseket!
 • oltsa el a kályhákban, tűzhelyekben az égő tüzeket!
 • zárja be az ablakokat, ha van, eressze le a redőnyt!
 • a lakásajtót zárja kulcsra!

A kiürített, lezárt területet a rendvédelmi szervek őrzik, a lezárás idején a belépés szigorúan tilos!

A lezárt terület elhagyásához a közösségi közlekedési járatok is használhatók.

Reggel 8 órától kezdődően az érintett területen található közösségi közlekedési megállókban csak a felszállás lehetséges, a járatokról az érintett megállóknál leszállni tilos. 

A biztonsági zárás ideje alatt a Budavári Művelődési Ház üzemel befogadóhelyként (1012 Budapest, Bem rakpart 6.)

A befogadóhelyre a Clark Ádám térről 5 perc sétával közösségi közlekedéssel pedig a 19 és 41 villamossal juthat el a Halász utca megállóhelyig. Ezt követően a gyalogosan, 4 perc sétával érheti el a befogadóhelyet.

Amennyiben koránál vagy egészségi állapotánál fogva nem tudja a közösségi közlekedést használni, a befogadóhelyre történő szállítási igényét kérjük, hogy 2020. március 12-én 14.00 óráig jelezze a Közterület-felügyelet által üzemeltetett információs telefonon a 06-20-447-1003 telefonszámon

Kérjük, hogy a befogadóhelyen való elhelyezés iránti igényét előzetesen 2019. március 12-én 14.00 óráig jelezze az alábbi telefonszámok egyikén: 06-1-225-7271, 06-1-225-7272 vezetékes telefonszámon vagy a fentebb megadott mobilszámon.

Kérjük, hogy a befogadóhelyre a személyazonosító okmányaikat feltétlenül hozzák magukkal! Felhívjuk a figyelmüket, hogy a befogadóhelyre személyenként csak kézitáska nagyságú, személyes poggyászt (különösen gyógyszer, tisztálkodási eszközök) vihetnek magukkal, egyéb ingóság szállítását, raktározását a befogadóhelyek nem tudják biztosítani. Minden lakosnak kötelessége a kiürítéssel érintett területen tartott állatok elhelyezéséről gondoskodni: a befogadóhelyre állatot bevinni TILOS!

A kiürítés és lezárás végéről az Önkormányzat a befogadóhelyeken, a budavar.hu honlapon a hivatalos Facebook oldalán és médiában ad tájékoztatást.

A 06-20-447-1003 telefonszámon az intézkedésekkel kapcsolatban felmerülő bármely kérdésével kapcsolatosan állunk rendelkezésére 2020. március 11-től minden nap 8.00 és 20.00 közötti időszakban.

Kérjük, hogy mindenképp tartsák be az értesítésben foglalt utasításokat, és működjenek együtt a rendvédelmi szervek munkatársaival!

Megértő és felelős együttműködését köszönjük!