2021. március 10. 08:33

Az én Krisztinám

Talán kevésbé közismert, de Krisztinaváros Habsburg-Lotaringiai Mária Krisztina főhercegnőről kapta a nevét, hálából, hogy 1769-ben elérte, hogy az addig mezőgazdasági célra használt területen megszűnjön az építési tilalom: benépesülhessen házakkal és a lakóikkal. Krisztina városa a művészek, kávéházak, parkok mesevilága lett. Szeretnénk részesei lenni a mesének.

Hello Krisztina, jövünk!

Kerületünk új kulturális-közösségi színtere, a Márai Sándor Kulturális Központ néhány hónap múlva megnyílik a Krisztina tér 1-ben. Szeretnénk otthon lenni a téren – és megmutatni a Krisztina szépségeit mindenkinek.

Pályázatunkon történeteket várunk a Krisztinavárosból, a Krisztinavárosról, híres vagy hétköznapi krisztinavárosiakról – vagy csak egyszerűen: szerelmünkről, Krisztináról.

Szubjektíven: „Az én Krisztinámról”.

Lehet próza, lehet vers, lehet humoros vagy megható, lehet megtörtént eset vagy fikció.

Nagyjából egy gépelt oldalon: 1900 leütésben.

A legjobb munkák – a szerző megjelölésével – április 11-én (1900. április 11-én született Márai Sándor – és ezen a napon ünnepeljük a magyar költészet napját is) kerülnek ki Krisztinaváros népszerű helyeire, ezzel egy szabadtéri kiállítás részévé válnak! Irodalmi művek mellett képzőművészeti alkotásokat (akvarell, grafika) is elfogadunk, melyeket a szövegek mellett mutatunk be.

Beadási határidő: március 31.

A beérkezett munkákat helyi polgárokból álló zsűri bírálja el Marno János József Attila-díjas költő, író vezetésével.

Az én Krisztinám pályázatra születő műveket a hellokrisztinajovunk@gmail.com címre vagy a Budavári Önkormányzat 1014 Budapest, Kapisztrán tér 1. postacímre várjuk „Az én Krisztinám” megjelöléssel.

Eredményhirdetés: április elején a Hello Krisztina, jövünk! Facebook-oldalon!