2023. szeptember 14. 09:36

Alzheimer-világnapi rendezvénysorozat

Szeptember 21–22-én Alzheimer-világnapi rendezvénysorozatot tartunk a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központban.

A Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ kétnapos rendezvénnyel szeretné felhívni a figyelmet az Alzheimer-kór és más demenciák terjedésének veszélyére, visszaszorításának, a tévhitek eloszlatásának és a társadalmi összefogásnak szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek javítása érdekében.

A munkatársak várnak minden érintett hozzátartozót, valamint a téma iránt érdeklődő 1. kerületi lakosokat, szakembereket egyaránt.

Szeptember 21-én csütörtökön 13:00 órától a II. sz. Idősek klubjában (1013 Budapest Roham u.7.) Kocsis Edina, a Dabasi Idősek Otthonának intézményvezetője előadást tart a demencia kialakulásáról, tüneteiről, megelőzéséről és a már bevált módszerekről, amelyekkel lassítani lehet a betegséget. Az előadás után lehetőség van a témában kérdéseket feltenni, illetve Senior tánc bemutatót tartanak a klubtagok.

Szeptember 22-én pénteken 11:00 órától, az Idősek Klubjaiban (1015 Budapest Hattyú u.16, 1013 Budapest Roham u. 7. és 1011 Budapest Fő utca 31.) nyitott program keretén belül különböző játékokat, gyakorlatokat próbálhatnak ki a kerületi érdeklődők, olyanokat is, melyeket a csütörtöki előadáson ismertek meg a résztvevők, valamint lehetőség nyílik a mentális állapotot felmérő tesztek kitöltésére is.

Minden érdeklődőt, hozzátartozót várunk sok szeretettel!

(Kép: Tatiana Zanon)