2020. december 16. 19:03

A Budavári Önkormányzat közleménye

Budapest Főváros Kormányhivatala 2020 decemberében törvényességi észrevétel tett a Budavári Önkormányzat 2020. évre vonatkozó költségvetési rendeletével összefüggésben.

A kormányhivatal jogtechnikai észrevételeinek és felhívásának természetesen az önkormányzat a kormányhivatal által kitűzött határidőben eleget fog tenni. A kifogásolt rendeletet a képviselő-testület februárban fogadta el, a kihirdetése és felterjesztése után a kormányhivatalnak márciustól nyolc hónapba telt, hogy megtegye megállapításait, amelyeket érzésünk szerint az önkormányzattal egyidejűleg a mandiner.hu-nak is megküldött. Ezzel sajnos az alapvetően tisztán jogtechnikai kérdéseket politikai szintre emelte.

A kormányhivatal által kért korrekciókkal és egyidejűleg az önkormányzat év közbeni előirányzat-változásainak az átvezetésével együtt polgármesteri hatáskörben napokon belül kiadom a rendeletet, eleget téve a törvényességi felügyeletet gyakorló kormányhivatal felhívásának. A megtett intézkedésekről való tájékoztatást az előírt 30 napos határidőn belül, 2021. január 11-ig megküldöm a kormányhivatalnak. Minden ezt megelőző hír a politikai nyomásgyakorlás eszköze.