2022. július 1. 09:16

24 új bölcsődei férőhely a Naphegyen: Egy korábbi zeneiskolában nyitunk új „minibölcsődéket” az I. kerületben

A Budavári Önkormányzat 300 millió forintot nyert, hogy egy új bölcsődét alakítson ki – így a tervek szerint 2024-től huszonnéggyel több kisbabáról fogunk tudni gondoskodni a kerületben. A „Bölcsődei nevelés fejlesztése” című pályázaton elnyert összegből egy jelenleg használaton kívüli patinás épületet, egy korábbi zeneiskolát újítunk fel a Dezső utca 8-as szám alatt. Az épület a Naphegyen, a kerület kisvárosias lakóterületi övezetében található – ahová nagy örömünkre szívesen költöznek fiatal párok és kisgyermekes családok.

Az I. kerületben évek óta problémát jelent, hogy nincs elég bölcsődei férőhely. Az önkormányzati bölcsődék férőhelyeinek negyedére olyan kisbabákat is felveszünk, akik nem a kerületben laknak – előnyt élveznek azok, akiknek a szülei a kerületben dolgoznak. Jelenleg az I. kerületben 3 bölcsődénk üzemel: az Iskola Bölcsőde 88 férőhellyel, a Tigris Bölcsőde 50 férőhellyel, illetve a Lovas Bölcsőde 40 férőhellyel várja a 0-3 éves gyerekeket. Emellett van még két családi bölcsőde is a kerületben, 8-8 fős csoportokkal – a bölcsődei kapacitásunk még így sem elegendő.

„Ez a kérdés nagyon fontos itt a kerületben, nem véletlenül szerepelt  a választási ígéreteink között is” – fogalmazott Váradiné Naszályi Márta polgármester. „Márpedig amit ígértünk, azt be is tartjuk. Ezzel természetesen még nem oldottuk meg az összes férőhelyproblémát, de megyünk tovább a megkezdett úton.”

Az új fejlesztésnek köszönhetően 3 új minicsoportban 24 új bölcsődei férőhelyünk lesz, így akár 24 családnak fogunk tudni segíteni, hogy a szülők gond nélkül tudjanak dolgozni is a gyermeknevelés mellett. A kisebb csoportokkal üzemelő minibölcsődei forma ráadásul lehetőséget kínál az inkluzív ellátásra, a speciális fejlesztést igénylő gyermekek fogadására is.

A kivitelezés során a legmodernebb szabványokban előírt követelményeknek megfelelő anyagokat használunk fel, az épületet energetikailag is felújítjuk. Így a projekttel a kerületünk klímacéljainak eléréséhez is hozzájárulunk.

2024. június 18. 20:29

FIGYELEM! HŐSÉGRIADÓ!  A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2024. június 19-én (szerda) 00:00 órától 2024. június 22-én (szombat) 24:00 óráig III. fokú...