2023. február 17. 15:01

2023-TÓL VÁLTOZÁS A KEDVEZMÉNYES FÖLDGÁZ VÉTELEZÉSI SZABÁLYOKBAN

Tisztelt Lakosság!

A családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtér-beépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet 2023. január 10- étől hatályos változásai szerint bővült a kedvezményezetti kör. Ettől az időponttól fogva már a társasházi albetéteken belül kialakított több, de legfeljebb négy lakás is jogosulttá válik kedvezményes áron földgázt vételezni, illetve az önálló lakóegységnek nem kell külön bejárattal rendelkezniük és nem kizáró ok az sem, ha a lakóegységek egymással összekapcsolódnak. A korábban lefolytatott eljárásokat a megváltozott rendelkezések nem érintik, az új kedvezményezetti kör csak új kérelem és hatósági bizonyítvány alapján szerezhet jogosultságot kedvezményes áron földgázt vételezni.

Továbbra is az érintett kérelmére hatósági bizonyítványt állít ki a Jegyző  az ingatlanon található önálló lakás rendeltetési egységek számáról kedvezményes földgáz vételezés céljából.

A kérelem és a hozzá benyújtandó nyilatkozat, illetve a részletes tájékoztató innen letölthető: https://budavar.hu/epiteszeti-formanyomtatvanyok/