2020. március 16. 21:02

2020. helyi adó befizetések

Tisztelt I. kerületi lakók!

A kormány 2020. március 11.-én kihirdette a veszélyhelyzetet egész Magyarország területére. Ezzel összhangban 2020. március 16.-ától a Budavári Önkormányzat Hivatala ügyeleti rendre állt át, amely során kollégáink telefonon, illetve online segítik a kerületi lakókat az ügyeik intézésében. Ez megnehezíti az helyi adók, így az építmény- és a gépjárműadó befizetését. A Budavári Önkormányzat a különleges helyzetre tekintettel, a veszélyhelyzet végéig, eltekint az építmény- és a gépjárműadó-befizetés határidejének betartásától, a késve beérkezett befizetések esetében nem számítunk fel késedelmi pótlékot. 

Amennyiben lehetséges, online bankszolgáltatással fizessék be az adó összegét, mivel így elkerülhetik a fertőzésveszélyes sorban állást a postákon. A bankok átutalási rendszerében kérjük, adják meg a befizető-azonosítót és a rendszámot a könnyebb nyilvántartás érdekében. 

A befizetett adó összege a kerület működtetésének fontos része, kérjük, amennyiben lehetséges, tegyenek eleget időben az adó befizetésének.  

Többen is jelezték, hogy nem kapták meg az idei gépjárműadóról szóló levelet, illetve csekket. Ez egy rendszerhiba és a Magyar Posta késedelmes kézbesítése miatt fordult elő, természetesen a késve érkezett levelekre és csekkekre is vonatkozik a késedelmi pótlék mentesség.

A rendkívüli helyzetben a Budavári Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a hivatali ügyintézés a lehető legkisebb fennakadásokat szenvedje. 

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket. 

Budapest, 2020. március 16.

Budavári Önkormányzat